Топлото и пријатно време за овој дел од годината продолжува и во текот на наредната седмица. Според прогнозата од УХМР, наредните три дена времето ќе биде сончево, со појава на слаба утринска магла и слаб променлив ветар и максимална температура од 23 до 31 степен, а минималната ќе биде од 3 до 13.


Во Охрид дневната температура ќе се движи помеѓу 19 и 21, а минималната од 7 до 10 степени.

Ohridews