Просечната априлска месечна нето плата во Хрватска изнесувала 4.750 куни (околу 650 евра), што е номинален пад за 0,8, а реален за 1,5 отсто во однос на март, годинава, соопштил хрватскиот Државен завод за статистика.

Во споредба со просечната нето плата исплатена во април минатата година, просекот за истиот месец годинава номинално бил поголем за 5,7, а реално 3,3 отсто.

За споредба просечната плата во Македонија во април изнесува 14.291 денари, или нешто помалку 0д 250 евра.

М.П.