Дебарско Кичевската епархија го објави распоредот на богослужби по повод претстојните празници:

05.01.2011 – СВЕТИ НАУМ ОХРИДСКИ – (СРЕДА)

-СВЕТА АРХИЕРЕЈСКА ЗЛАТОУСТОВА ЛИТУРГИЈА ВО МАНАСТИРОТ „СВЕТИ НАУМ ОХРИДСКИ“ СО ПОЧЕТОК ВО 8.45 ЧАСОТ.

06.01.2011 – БАДНИК – КОЛЕДЕ – (ЧЕТВРТОК)

–  УТРЕНА БОГОСЛУЖБА  СО ЦАРСКИ ЧАСОВИ ВО СИТЕ ОХРИДСКИ ЦРКВИ СО ПОЧЕТОК ВО 7.30 ЧАСОТ.

07.01.2011 – РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО – БОЖИК – (ПЕТОК)

– СВЕТА АРХИЕРЕЈСКА ЗЛАТОУСТОВА ЛИТУРГИЈА ВО ЦРКВАТА „СВЕТИ НИКОЛА“ – ГЕРАКОМИЈА СО ПОЧЕТОК ВО 8.45 ЧАСОТ.
– СВЕТА ЗЛАТОУСТОВА ЛИТУРГИЈА ВО СИТЕ ПАРОХИСКИ ЦРКВИ ВО ОХРИД, СО ПОЧЕТОК ВО 8.30 ЧАСОТ.
– ВО ПЛАОШКИОТ МАНАСТИР „СВЕТИ КЛИМЕНТ И ПАНТЕЛЕЈМОН“ НЕМА ДА ИМА БОГОСЛУЖБА ТОЈ ДЕН.

08.01.2011 – СОБОР НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА – (2 ДЕН БОЖИК) – (САБОТА)

– СВЕТА ЛИТУРГИЈА ВО СИТЕ ПАРОХИСКИ ЦРКВИ ВО ОХРИД, СО ПОЧЕТОК ВО 8.30 ЧАСОТ.
– СВЕТА АРХИЕРЕЈСКА ЗЛАТОУСТОВА ЛИТУРГИЈА ВО ЦРКВАТА „СВЕТИ НИКОЛА“ – ДОЛНА МААЛА СО ПОЧЕТОК ВО 8.45 ЧАСОТ.

09.01.2011 Г. – СВЕТИ СТЕФАН (3 ДЕН БОЖИК) – (НЕДЕЛА)

– СВЕТА ЛИТУРГИЈА ВО СИТЕ ПАРОХИСКИ ЦРКВИ ВО ОХРИД СО ПОЧЕТОК ВО 8.30 ЧАСОТ.
– СВЕТА ЛИТУРГИЈА ВО МАНАСТИРОТ „СВЕТИ СТЕФАН“ – ОХРИД СО ПОЧЕТОК ВО 8.30 ЧАСОТ.
– СВЕТА ЛИТУРГИЈА ЗА ВАРОШ ВО ЦРКВАТА „СВЕТИ ВРАЧИ КОЗМА И ДАМЈАН“, СО ПОЧЕТОК ВО 8.30 ЧАСОТ.
– ВО ПЛАОШКИОТ МАНАСТИР „СВЕТИ КЛИМЕНТ И ПАНТЕЛЕЈМОН“ НЕМА ДА ИМА БОГОСЛУЖБА ТОЈ ДЕН.

OhridNnews