Во стариот дел на градот има мнoгу стари и разрушени објекти и ѕидови. Еден таков е во уличката што води до летната сцена Долни Сарај, каде се расфрлани купишта ѓубре. Тука секојдневно поминуваат туристи кои ја гледаат оваа грда слика, која не му доликува на Охрид.


Разрушен ѕид и расфрлано ѓубре во близина на Долни сарај

OhridNews