Во 11.12 часот регистриран е земјотрес со јачина од 2.4 степени со епицентар на 2 километри источно од Охрид, односно 7 километри јужно од селото Косел.

Епицентарот на земјотресот бил на длабочина од 2 километри.

OhridNews