Сеизмолошката опсерваторија при Придорно-математичниот факултет утрово во 2 часот и 26 минути регистрирала земјотрес во околината на Охрид со јачина од 2,1 според Рихтер. Епицентарот бил десет километри источно од Охрид.

Утрово, регистриран е уште еден земјотрес во Македонија, три минути по осум часот.  Епицентарот на земјотресот со јачина од 2.3 степени бил седум километри источно од Скопје, на длабочина од два километри.