Вработени во јавното претпријатие „Охридски Комуналец”, денес, реализираа активности за чистење на израснатите алги во водата кај градското пристаниште. Поради непристапноста, активностите се вршеа од чамец. Се изврши сечење на пораснатата алга,  која потоа беше отстранета.

Активностите се спроведоа по налог на општинскиот инспекторат.

OhridNews