Дрворедот кој беше обновен минатата година на дел од булеварот „Туристичка“, деновиве се доуредува. 

Поради инфраструктурни зафати и замена на подземната инсталација на булеварот „Туристичка“, на потегот од пресекот со улицата „Стив Наумив“ до улицата „Бистрица“, пред две години беше отстранет стариот дрворед од јавор и јасен. Минатата година тука беа посадени исти такви дрвја.

OhridNews