Американскиот сенат го изгласа протоколот за членство на Северна Македонија во НАТО. Против протоколот гласале само двајца сенатори, а ЗА гласале 84 сенатори.

За Македонија да стане член на НАТО потребно е сите 29 земји членки да го ратификуваат протоколот. Останува уште 5 земји да го ратификуваат овој протокол.

OhridNews