Светски познатиот пијанист од Хрватска Иво Погорелиќ, синоќа одржа втор концерт на фестивалот „Охридско лето“ во црквата „ Св. Софија“.

Пред заминување од Охрид, непостредно по концертот, маестро Погорелиќ во изјава за медиумите лусо се осврна на фестивалската публика и Охрид и на идните планови.


Иво Погорелиќ за фестивалската публиката на Охридско лето

OhridNews