Атлетичарот од Шведска, Арман Дуплантис на митингот од Златна лига во Рим го собори рекордот на Сергеј Бубка во дисциплината скок со стап стар 26 години. Дуплантис скокна 6 метри и 15 сантиметри и за еден сантиметар го надмина рекордот на легендарниот атлетичар Бубка. Погледнете!

Скокот на Дуплантис за историја

 

OhridNews