Вчера околу 16,00 часот, во стан на булевар „Туристичка“ во Охрид, поради неисправна плинска боца, настанал пожар, во кој, 71 годишна станарка од Охрид се здобила со изгореници на десната рака.

Пожарот, предизвикал оштетување и на соседниот стан. Интервенирала Територијалната противпожарна единица која го изгасила пожарот.

OhridNews