Актерот Горан Стојаноски е добитник на наградата за машка епизодна улога  “Димче Трајкоски”, на 55-от Македонски тетатраски фестивал „Војдан Чернодрински“, за улогата на Силвестер во претставата „Крик за љубов“ во режија на Љупчо Ѓоргиевски.


Претставата „Крик за љубов“ може да ја погледнете вечер со почеток во 20:00 часот, во голема сала во Центарот за култура. Во претставата провејуваат две теми, театарот и љубовта.

OhridNews