Со одлука на Регулаторната комисија за енергетика, цената на електричната енергија се зголемува за 7,4 проценти.

Одлуката е донесена на барање на компаниите за производство и дристрибуција на електрична енергија, со образложение дека поради корона кризата бележат загуби.

Како што соопшти Регулаторна, домаќинствата и натаму ќе може да ја користат евтината тарифа како досега, односно од 14 до 16 и од 22 до 07 часот.

OhridNews