Секторот за внатрешни работи Охрид поднесе кривична пријава против 46-годишен стружанец поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „бесправно градење“.

Пријавениот во текот на 2017 година на земјиште пред Охридското езеро, без одобрение за градење од надлежен орган, изградил две викенд семејни куќи, за кои што на 5-ти декември, минатата година, овластен инспектор донел решение за отстранување на градбите.

OhridNews