Со решение на надлежното министертсво, разрешен е директорот на Националната установа фестивал „Охридско лето“ Оливер Арсовски, неофицијално дознава „OhridNews“.

На негово место, на функцијата в.д. доректор е назначена Сузана Вренцовска од редот на вработените, која до сега беше портпарол на манифестацијата.

Информацијата неофицијално ни ја потврдија извори од установата.

OhridNews