Еден од најмаркатните во историјата на боксот Мајк Тајсон ја отвори душата и зборуваше за бурниот живот. Тој се потсети на лудите забави, трошењето на милионите…

Во младоста, со парите што ги имав бев како животно. На сите им давав пари. Одев на нивните журки, имав оргии со нивните мајки и сестри. Беше лудо, а јас бев многу луд, не бев свесен колку бев „болен“. На многу „лесни“ девојки им купував автомобили. Немав контрола со храната и пијалаците…Спиев со многу жени. Сега се обидувам да живеам мирно, да бидам здрав и морален човек. Кога ќе се сетам како живеев јасно ми е дека немав емотивни туку морални проблеми. – изјави Тајсон.

 

Во текот на кариерата Тајсон учествуваше во 58 борби. Забележа вкупно 50 победи од кои 44 беа со нокаути.

OhridNews