Според временските прогнози, од понеделник температурата на воздухот повторно ќе бид ево пораст. Во текот на целата седмица, во Охрид се очекува топло и пријатно време со макисмална температура до 29 степени, а во недела ќе достигне и до 31-от степен Целзиусов.

Ноќите ќе бидат посвежи. Минималната температура ќе движи во интервал од 12 до 17 степени.

OhridNews