Денес, екипи од јавното претпријатие „Охридски комуналец“ се на терен и ги расчистуваат паднатите дрвја, гранки, предмети по силниот ветар и врнежи кои највеќе ги погодија населбите на источното крајбрежје на Охридското Езеро.

Интензивно се работи во Трпејца и манастирско-туристичкиот комплекс Свети Наум.

OhridNews