17-годишен тинејџер во Тајланд починал од предолго играње на компјутер. Неговите родители рекле дека понекогаш останувал буден цела ноќ, а потоа ги навлекувал завесите во текот на денот и продолжувал да игра. Тие му носеле храна во собата и го убедувале да престане, но тој не сакал да престане.

Телото на момчето го пронашол таткото кога влегол во неговата соба. Аутопсијата покажала дека тинејџерот починал од мозочен удар, за кој веруваат дека бил предизвикан од постојано играње на компјутер во текот на ноќта.

Родителите на тајландскиот тинејџер ги предупредуваат другите родители да не дозволуваат нивните деца да станат зависни од видеоигрите.

OhridNews