Во рамки на празнувањата за празникот Св.Климент Охридски, во Центарот за култура „Григор Прличев“ се одржа традиционалната изложба на фото клуб „Охрид“.


На изложбата која се организира по дваесетти пат во рамки на чествувањата на Патронот на градот, поздравен говор одржаа градоначалникот на Охрид, Јован Стојаноски и претседателот на фото клубот „Охрид“, Димче Коруноски.

Фото клубот Охрид беше формиран пред 20 години од страна на вљубениции во фотографијата и градот Охрид.

OhridNews