За еден месец во Полска во дисциплината „Ултимејт фајт“ ќе се одржи „Ноќ на борбите“, на кој ќе дебитира убавата и опасната Русинка, Александре Алба против Изабела Бадурек.


Долго време љубители на „UFC“ го чекат појавувањето на Алба во рингот бидејќи важи за најубава меѓу спортистките и најопасна меѓу борците.

Професионалниот договор за борби во „UFC“, Русинката доби по само една година мината ММА каде немаше соодтвена конкуренција.


Иако, сите погледи ќе се в перени во борбата меѓу Алба-Бадурек сепак, ѕведи на вечерта ќе бидат Мирко „Кро Коп“ Филиповиќ и Габриел Гонзага кои ќе се борат во „тешка“ категорија.

Ohridnews