На фудбалските натпревари оваа сезона нема да има транспаренти „Фудбалот против расизмот во Европа“. ФАРЕ нема да испрати претставници на натпреварите спонзорирани од УЕФА оваа сезона.

Двете страни не успеаја да се договорат за продолжување на договорот. Како што е наведено од„ ITV News“, вработените во ФАРЕ биле присутни на натпревари со зголемен ризик од инциденти врз основа на дискриминација од 2013 година, а потоа, доколку е потребно, подготвувале информации за инциденти.

Оваа сезона, околу 80 натпревари, разгледани во овој контекст, останаа без нивното внимание. УЕФА сега се потпира на извештаи од сопствените вработени и видеа пренесени или објавени од навивачите.

Во исто време, се шпекулира дека сè уште постојат шанси за потпишување на нов договор на УЕФА со ФАРЕ.

 

OhridNews