Одбележувањето на големиот христијански празник Богојавление-Водици во Охрид, станува се повеќе атрактивно и за гостите од соседните земји, но и за новинските агенции од регионот.

Неоддамнешниот прилог објавен на „Аl jazeera balkan“, вели дека овој празник прераснува во вистинска регионална манифестација, наведувајќи ги обичаите кои се практикуваат за големиот верски празник.

OhridNews