Членови на велосипедскиот клуб „ЗШ Точак“ од Охрид во текот на минатата седмица се искачија на врвот Митикас на планината Олимп во Грција.

За искачувањето на врвот кој се наоѓа на 2918 метри надморска висчина, од кои последните 300 метри се карпи е снимено видео кое го објавуваме во прилог.

OhridNews