Жителите на Трпејца и Љубаништа, кои синоќа беа погодени од силно невреме, кое предизвика материлајна штета, велат дека не паметат нешто вакво во нивните животи. Тие денеска ги санираа штетите од невремето кое корнеше дрва, оштети автомобили, угостителски објекти и повеќе пловни објекти.

Граѓаните во текот на целиот ден пријавуваат штети кои ги проценуваaт надлежните општински комисии.

Фото галерија:

OhridNews
фото:А.Момироска