Низ една кратка пловидба со Бобан разговаравме за љубовта кон кајчето како симбол на Охрид, за неговото секојдневие низ езерската шир и за интересите на туристите.

Toa e симболот на Охрид, мора да продолжи таа традиција на традиционални Охридски кајчиња, но за жал со текот на годините изумира.  раскажува Бобан.

Младите чувари на традицијата како што е Бобан даваат надеж дека убавата традиција што ја има Охрид ќе продолжи да живее.

Млади чувари на традицијата

Кристина А.