Традицијата за Водици е исклучително силна во нашиот крај. Овој празник за охриѓани е посебен, а дефинитивно за двајца млади ќе биде посебен за цел живот. Марјан Лаброски, познат угостителски менаџер од Охрид, денеска на уникатен начин од езерските води ја побара раката на неговата сакана Катерина.

Нека им е вечна љубовта!

Г. М.