Културните и природните убавини на Охрид беа прикажани во рамки на репортажата за Македонија, која беше емитувана деновиве на утринската програма „Телематин“ на француската телевизија  „ТВ 2“.

Во рамки на видеото се поместени снимки oд најпознатите туристички локалитети на брегот на Охридското Езером, како и други туристички потенцијали со кои располага Македонија.

OhridNews