Во Полициската станица Струга, на 24-ти мај, во 15.30 часот, 49-годишен стружанец пријавил дека истиот ден во 14.00 часот на ул.„Партизанска“ бил каснато од куче германски овчар во пределот на десната рака, на кое му го знае сопственикот. Се преземаат мерки за расчистување на случајот.

Во текот на овој викенд во билтенот на МВР, евидентирани се уште неколку случаи на граѓани кои се каснати од кучиња. Пријавени се случаи во општина Центар во Скопје, Кичево, Велес, Делчево.

Во последниот период ваквите случаи станаа дел речиси од секој дневен билтен на МВР.

OhridNews