Во врска со претстојната трилатерална средба на претседателите на Македонија, Србија и Албанија, што викендов ќе се одржи во Охрид, Секторот за внатрешни работи Охрид, презема соодветни безбедносни мерки.

Активностите се насочени кон сообраќајно и физичко обезбедување на сообраќајниците за што, остварени се контакти со сите правни субјекти одговорни за одржување на патиштата и улиците во градот, со Фондот за комунални дејности, сообраќај и улици при општина Охрид, со Јавните претпријатија како и со други релевантни субјекти, информираат од СВР Охрид.

Полициската станица за безбедност во патниот сообраќај Охрид почна со известување до сопствениците на патнички и други моторни возила за дислокација на возилата од паркинг местата на потегот булевар „Туристичка-,„АСНОМ“-кеј „Македонија“ како и на улиците „Партизанска“ до „Јане Сандански“. На тие сообrакајници нема да биде дозволено запирање или паркирање на моторни возила.

Од СВР Охрид со апел до граѓаните да ги почитуваат насоките и укажувањата на полициските службеници.

OhridNews