ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид осудува секаков вид насилство и затоа остро реагираме и го осудуваме вчерашниот инцидент на седницата на Совет на општина Охрид, стои во писмената реакција на ВМРО ДПМНЕ.

  • Институцијата Совет го достигна дното за што ВМРО-ДПМНЕ постојано апелираше и предупредуваше за неговото институционално паѓање. Тоа се случуваше изминатите две години преку низа непринципиелности, праксата на недоаѓање на седниците на Совет на предлагачите, суштински грешки во одлуките, незаконските одлуки ставајќи ги во преден план партиските интереси и ред нерегуларности. Дигнитетот на Советот е нарушен на што предупредивме дека непринципиелни предизборни договарања, компромитирачки одлуки не водат кон добро и интерес на граѓаните, се наведува во реакцијата.

Од ОК на ВМРО ДПМНЕ ги повикуваат надлежните институции сериозно да се позанимаваат со случајот и да нема никакво толерирање.

  • Локалната Власт на институцијата која припаѓа на граѓаните и го зададе најнискиот удар за што ако има грам совест ќе си понесе одговорност, се додава во реакцијата.

OhridNews