Опозициската ВМРО-ДПМНЕ поднела 32000 амандмани до Собранието за Законот за употреба на јазиците. 

Како што е познато, парламентарното мнозинството неодамна во отсуство на опозциата го усвои Законот за употреба на јазиците, но претседателот Иванов одби да го потпише указот за негово стапување во сила, со образложение дека тој се коси со Уставот, поради што законот повторно се враќа во собраниска процедуера во понделник, 29-ти јануари. На седницата ќе присуствува опозцијата која поднесе огромен број на амандмани

OhridNews