Во четврток, 17-ти ноември, во 14 часот во големата сала при Центарот за култура – Охрид ќе се одржи промоција на едицијата„ Црните страници на УДБА“ од Државен Архив на Република Македонија.

Во едицијата „Црните страници на УДБА“, на 13.000 страници преку користење на направени извештаи од тајната полиција, е опишано што се случувало во Македонија во периодот од 1945 до 2000 година.

Едицијата е составена од 16 книги во девет тома.

OhridNews