Во акција на италијанската полиција во Рим е уапсен 31 мафијаш, за кои се претпоставува дека учествувале во мафијашки активности во поморското предградие кое се наоѓа на околу 35 километри од Рим. „Рим добива нова можност за напредок на операцијата против кланот Спад во Остија. Заедно зборуваме за некриминални активности“, порача на „Твитер“ градоначалничката на Рим, Вирџинија Раџи.

Претставник на полицијата изјавил дека 31 член на осомничениот клан, кој наводно го предводи семејството Спада, уапсен е во полициска акција утрото во Остија, а дека едно лице успеало да побегне.

Остија е единствен од 15 дистрикти во Рим, кој е под директна контрола на владата, поради наводна вмешаност на мафијата на тоа подрачје, а по големите апсења спроведени во 2014 година во престолнината.