По подолго време во Струга се организира трибина со граѓаните на која присуствуваа владините министри од ДУИ, предводени од лидерот Али Ахмети.

Нивни домаќин беше градоначалникот на општина Струга Рамиз Мерко.

Во обраќањето на трибината лидерот на ДУИ, Али Ахмети, ја промовираше идејата за меѓународна асистенција во решавање на грчко-македонскиот спор за името. Според него решение за наметнатиот спор со името треба да се бара низ преговори во кои ќе се вклучат САД.


Ахмети бара меѓународна помош во спорот за името

OhridNews