Во рамки на Вевчанското културно лето, утревечер, во Кино салата во Вевчани, со почеток во 20 часот, ќе биде промовирана книгата „Зборчовек“ од професор д-р Драган Јанкоски.

Промотори на книгата ќе бидат: академик Јован Стрезовски-писател и академик проф.д-р Александар Стерјовски. Фрагменти ќе читаат:Ефимија Дуцкиновиќ, Јана Јанкоска, Драган Јанкоски и Звездана Дуцкиновиќ.

OhridNews