Министерството за труд и социјална политика, соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ , 19.1.2011 година (среда), Богојавление (Водици), е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика, на сите граѓани на Република Македонија од православна вероисповед, им го честита празникот. 

OhridNews