Во овие зимски, снежни денови, ако сте на возраст над 60 години и живеете во Охрид, волонтерите на Црвен крст Охрид ќе Ви помогнат доколку имате потреба да одите на лекар, во аптека, продавница и сл.

Од општинскиот Црвен крст информираат дека заинтересираните лица можат да се јават на телефон 070 315-309 каде ќе можат да дадат податоци за видот на потребата и адресата на живеење.

OhridNews