Хана Дингли е именувана за главен тренер на машкиот тим Форест Грин Роверс. Ова е првпат во историјата на професионалните лиги во Англија жена да стане главен тренер на машки фудбалски тим.

Пред оваа позиција, Дингли беше ја извршуваше функцијата извршен директор на академијата на Форест Грин Роверс.

OhridNews

фото. МИА