Започна реконструкција односно изведба на нова водоводна линија на улицата „Бранко Шотра“.

Со цел подобрување на квалитетот во водоснабдувањето, се поставува нов цевковод од полиетиленски материјал со профил ф63мм во должина од 50м, вклучувајќи и поединечно преприклучување на сите објекти од улицата во новата линија. Средствата за реализација на изведбата се обезбедени од буџетот на Општина Охрид, информираат од општина Охрид.

Увид за текот на градежните активности изврши градоначалникот Кирил Пецаков, а активностите ги споведуваат екипи на ЈП „ВОДОВОД“ Охрид.

OhridNews