Од Секторот за туризам и локален економски развој нагласуваат дека и годинава ќе се одржат манифестациите за презентација на целокупната понуда во сегментот на алтернативните форми на туризмот:фестивалот Вино и сирење што ќе се одржи на 11 и 12 август, Денови на мед од 13 до 16 август и „Ohrid craft expo“ од 17 до 19 август.

Рокот за пријавување на манифестациите е до 28 јули, во просториите на Секторот за туризам и ЛЕР, е-маил: info@ohiridler.gov.mk или на телефонскиот број 046 230 175.

OhridNews