Жителите на Лабуништа, во петок, 19 јули, ќе одржат протест во месноста Суво Поле – Кореја, против  работата на каменоломите во атарот на селото, кои, како што велат, ја уништуваат природата.

Протестот на жителите на Лабуништа е најавен во 15 часот.

OhridNews