Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно Законот за празниците, 8 декември 2019 година (недела), Св. Климент Охридски”, односно 9 декември 2019 година, е неработен ден за сите граѓани на државата.

Истовремено, Mинистерството за труд и социјална политика на граѓаните им го честита празникот „Св.Климент Охридски”.

OhridNews