Министерството за труд и социјална политика денеска соопшти дека 19 јануари 2022 година (среда), Богојавление (Водици) е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед во Република Северна Македонија.

Неработниот ден е прогласен согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ” бр.21/98 и 18/07).

OhridNews