По повод празникот Свети Стефан, на 14-ти август, понеделник, во истоимениот манастир ќе има празнична вечерна богослужба со почеток во 19 часот.

На денот на празникот, 15-ти август, вторник, во манастирот Св. Стефан со почеток во 7.30 часот  ќе се одржи утрена литургија.

OhridNews