Деновиве полната месечина приреди прекрасна глетка на хоризонтот. Максимумот оваа полна месечина го достигна утрото на 3 август. Особено впечатлив беше залезот непосредно пред изгрејсонце, поради што месечината имаше изрзито црвена боја.

OhridNews
фото: А. Момироска