Од локалната самоуправа ги информираат жителите од стариот дел на градот дека поради прославите посветени на празникот Богојавление – Водици и денот на рибарите,  неопходно е  да ги отстранат пловните објекти од просторот кај Сараиште, со што би се обезбедило непречено реализирање на настаните.

 

Пловните објекти од езерото и крајбрежјето кај Сараиште треба да бидат отстранети на 18, 19 и 20 јануари годинава.

OhridNews