Македонско/чешкиот краток игран филм на охриѓанецот Антонио Вељаноски – И(с)згубени на „SOHO INTERNATIONAL FILM FESTIVAL“ што се одржува во Њујорк, САД, е номниниран за најдобра главна улога и најдобар филм во категорија.

Две номинации за филмот И(с)згубени

Претходно филмот беше прикажан и на фестивалите во Ирска, Јапонија, Лондон, и Аризона.

Антонио Вељаноски

Филмот И(с)згубени е во режија на Антонио Вељаноски, кинематограф е Владимир Димоски, музиката е дело на Игор Василев Новоградска, а продуценти се Елена Станишева и Зоран Летра.

OhridNews