Снегот кој заврна во Вевчани не ги спречи василичарите за денешното дефиле под маски.  Тајфите од Долна и Горна мала се собира на сред село, а атмосферата се загревапе со греана ракија и вино.

Има многу интересни маски, многу политички актуелни лични карти- Катица Јанева, странски служби и многу други кои дефилираат низ вевчанските улици….

OhridNews